Headerbild

Bra debut av Berit Ronnebjer i sin allra första tävling

2011-09-28 i Resultat / Resultat 2011

Fyra dubbelpar från UPC deltog i Ladys Open i Gävle 24/9.

Bäst gick det för Berit Ronnebjer och Monica Larsson, som gick till kvartsfinal i A-slutspelet.
Berit gjorde sin första tävling någonsin men spelade inspirerat och proffsigt. Med rutinerade Monica som partner tog de tillsammans flera fina skalper. I poolspelet besegrade de först Hedemora med 13-10 och därefter LBJ med 13-8.
I första matchen i A-slutspelet fick de möta Svärdsjö, som kom tvåa förra året. De besegrades med 13-7. I kvartsfinalen väntade sedan Esplanad, ett mycket komplett par med en mycket duktig läggare och en säker skytt. De slog Berit och Monica med 13-5.
 
Birgitta Wennerberg och Margareta Lind gick också till A-slutspel. I poolspelet förlorade de först mot Hedemora med 9-13. Andra matchen mot LBJ vanns med 13-4 och sista poolmatchen mot Oppboga vann de med 13-10.
I A-slutspelet mötte de ett MX-lag, som började väldigt starkt och snabbt fick 12 poäng. Birgitta och Margareta spelade upp sig och knaprade in avståndet mer och mer till 8-12, men sedan fick MX-laget sin 13-e poäng och matchen tog slut.
 
Birgit Pålsson och Karin Gustavsson, som vann förra året, kom igång dåligt i poolspelet och förlorade första matchen mot Steel från Sandviken med  7-13. Andra matchen mot Steel förlorades med 10-13. De gick därefter till B-slutspel.
I B-slutspelet fick de igång sitt spel och slog först LBJ med 13-5. I kvartsfinalen besegrades ett Steel-lag med  13-7. I semifinalen fick de möta ett par från Esplanad, som bestod av två mycket skickliga läggare, som spelade mellan 9-10m hela tiden och trots att Karin och Birgit spelade rätt bra förlorade de med 5-13.
 
Leni Larsson och Inga Stenbrink hade inte någon av sina bättre dagar och förlorade båda matcherna i poolspelet med 9-13 mot Steel och 5-13 mot Esplanad (samma par som slog Berit och Monica i kvartsfinalen och slutligen kom trea i tävlingen).
I B-slutspelet forlorade de med 5-13 mot Silverbäcken.
 
Klicka här för lite bilder.