Headerbild

Trea i A-, tvåa i B- och etta i C-slutspel i Södertälje

2014-09-01 i Resultat / Resultat 2014

I Augustikringlan i Södertälje söndagen den 31.8 deltog tre dubbelpar från UPC. Organisationen var 4 omgångar monradspel följt av A-, B- och C-slutspel.

Nitton dubblar deltog, vilket förstås innebar, att ett lag måste stå över hela tiden. 8 lag gick till A-, nästa 8 till B- och de tre sista till C-slutspel. UPC- lagen gick alla till olika slutspel.

Banorna var svåra, steniga, hårda, gropiga och sluttade åt olika håll. Det var synnerligen svårt att skjuta.

Bäst gick det för Olle Wiberg och Inga Stenbrink, som gick till A-slutspel efter 3 segrar i grundomgången. De började med att besegra KAJ med 13-1 men förlorade sedan andra matchen mot ett annat KAJ-lag med 7-12. De sista matcherna mot två hemmalag, TEL, vann de med 13-8 resp. 12-7.

Första matchen i slutspelet vann de mot FFP med 13-4.  I den matchen gjorde Olle 3 carreau i följd! 

Noteras kan att båda hade spelat väldigt bra så här långt i tävlingen. Inga hade lagt nästan alla sina klot på lillen.

I semifinalen fick de möta Gunnar Sandberg och Birgitta Olofsson från 018, som har vunnit de flesta av deras tidigare möten och därför har en stor psykologisk fördel. Inte heller den här gången lyckades Olle och Inga besegra dem. Deras fina spel från tidigare på dagen var som bortblåst och de förlorade med 0-13.

Det var en klen tröst att de blev 3-a i tävlingen.

Båda var överens om att jobba med detta 018-komplex i fortsättningen.

Sven Edlund och Birgitta Wennerberg hade en tung start på tävlingen. Efter förlust mot ett TEL-lag med 4-13 och KAJ med 0-13 fick de stå över tredje matchen och fick en w.o.-seger med 13-7. Sista matchen mot KAJ vann de stort med 13-2 och gick därför till B-slutspel.  Där började de med att besegra ett TEL-lag med 13-10. I semifinalen slog de KAJ med 13-1 och gick till B-final, där de fick möta Börjessons från BOO, ett mycket duktigt par, som bland annat vunnit Botan Cup. Sven och Birgitta förlorade matchen med 3-13 men blev ändå 2-a i B-slutspelet.

Margareta Lind och Bertil Pettersson fick börja med att stå över och fick en w.o.-seger med 13-7. Det var den enda seger de fick i grundomgången. Därefter förlorade de mot BOO med 5-11, TEL med 5-13 och NBK med 8-13.

I C-slutspelet var det tre lag. Dessa fick alla möta varandra. Maggan och Bertil vann då först mot KAJ med 13-9 och därefter mot TEL med 13-0 och vann därmed C-slutspelet.