Headerbild

Maggan och Bertil gick till B-final i Oktoberkringlan i Södertälje.

2014-10-30 i Resultat / Resultat 2014

4 dubbelpar från UPC deltog i Oktoberkringlan den 26.10. Bäst gick det för Margareta Lind och Bertil Pettersson.

Octoberkringlan 2014

I monradspelet slog de först TEL med 11-7. Därefter förlorade de mot BOO med 5-13.

I den tredje matchen kom de ganska snabbt upp till 12 poäng, men motståndarna KAJ segade sig ikapp och vann till slut med 13-12.

Sista matchen mot SÖD vann de med 13-8.

Hade de vunnit matchen mot KAJ hade de gått till A-slutspel. Så nära var det.

Nu fick de spela B-slutspel i stället. Där började de med att slå Gunnar Sandberg och Birgitta Olofsson från 018 med 13-9 och i semifinalen besegrade de LBJ med 13-8.

I dessa matcher spelade de hela tiden otroligt bra! Bertil la i stort sett alla sina klot på lillen och Maggan var 100 procentig i sina skott. Hon la också väldigt bra.

I finalen mot TEL fortsatte de sitt fantastiska spel och kom till ledning med 12-5.

Tyvärr smög det sig i detta läge in en oro hos dem, att samma sak som hände mot KAJ, där de tappade sin stora ledning och till sist förlorade matchen, skulle hända igen.

Detta påverkade deras spel. De fattade en del felaktiga beslut och tappade sitt spel. TEL-lagets skytt lyckades med ett svårt skott, vilket gav dem 3 poäng och ställningen 8-12. I nästa omgång fick UPC in sitt sista klot till ledning precis bredvid motståndarnas enda spelade klot. Skytten sköt då bort det, läggaren lade in alla sina tre klot vid lillen och skytten lade in sitt sista, så att de fick 5 poäng och plötsligt var matchen förlorad för Maggan och Bertil.

Sven Edlund och Staffan Forsberg gick också till B-slutspel efter att ha förlorat de två första matcherna mot KAJ med 5-13 och klubbkamraterna Olle Wiberg och Inga Stenbrink med 0-13. De två sista matcherna vann de först mot klubbkamraterna Leni Larsson och Maj Strömberg med 13-5 och mot KAJ med samma siffror.

I första matchen i slutspelet förlorade de mot LFL med 2-13.

Inga Stenbrink och Olle Wiberg vann bara mot Sven och Staffan och förlorade mot TBC med 6-13 efter att ha släppt en 6-poängare vid ställningen 2-2. Efter det var matchen ganska jämn (4-5).  Mot TEL förlorade de med 4-13 och sista matchen mot ett mixat lag förlorade de med 9-10 och gick därmed till C-slutspel. Där förlorade de mot ett SÖD-lag med 0-13.

 Ingen bra dag för Inga och Olle, men de kunde ändå i lugn och ro efter detta njuta av Maggans och Bertils skönspel.

För Leni och Maj gick det ungefär lika dåligt som för Inga och Olle. Efter att ha förlorat alla matcherna i monradspelet (TEL: 3-13, NBK: 11-13, UPS (Sven och Staffan): 5-13, KAJ: 11-13) gick de till C-slutspel. Där vann de mot ett KAJ- lag med 13-3 men förlorade sedan nästa match mot ett annat KAJ-lag med 6-13.