Headerbild

Inga och Maggi vann B-slutspelet i Ladies Open.

2015-09-20 i Resultat / Resultat 2015

Tävlingen spelades i Gävle lördagen den 19.9. Tre damdubblar från UPC deltog. Maggie Lindén och Inga Stenbrink var det enda paret, som kom till slutspel. Tävlingsformen var 4 omgångar monrad med A och B-slutspel. De 8 bästa gick till A-slutspel och näst

Maggies och Ingas monradresultat:

BSJ besegrades med 13-4. Därefter följde en förlust mot ESP med 11-13, där UPS-laget ledde större delen av matchen men tappade på slutet. Tredje matchen mot LBJ vanns med 13-7. Den sista monradmatchen förlorade UPS med 5-13 mot slutsegrarna Lizzi Hjert och Elisabet Rilling från LBJ.

Maggies och Ingas resultat räckte till B-slutspel.

Där besegrade de först ett lag från ESP med 13-7. I semifinalen slog de ett annat ESP-lag med 13-11 och i finalen besegrade de KLO med 13-10.

Alla deras matcher var långa, vilket berodde på att de ledde stort i de flesta matcherna, men motståndarna kämpade sig ikapp. Till slut lyckades ändå Inga och Maggie knyta ihop säcken och vinna.

Tävlingen började kl. 9.20. Klockan 20.00 hade Inga och Maggie spelat klart och var ganska trötta.

Deras klubbkamrater, som inte gick till slutspel fick vänta på dem i 4,5 timmar.

De hade spelat klart kl. 15.30.

Birgitta Wennerberg och Margareta Lind missade precis slutspelet. De hade 2 segrar och -4 i diff. Sista laget till B-slutspel hade 2 segrar och -1 i diff.

De började spela mot ESP och förlorade den jämna matchen med 11-13. Nästa match mot NÄS var lika jämn, men den vann de med 13-11. I tredje matchen förlorade de mor Lizzi Hjert och Elisabet Rilling med 4-13. Sista matchen mot TDJ vann de med 13-8.

Maj Strömberg och Leni Larsson förlorade första matchen mot 018, Birgitta Olofsson och Siv Wedung, med 4-13. 018-laget var obesegrade i monradspelet men åkte ut i första matchen i A-slutspelet.

Maj och Leni besegrade sedan ett BSJ-par med 13-11. De låg under stort hela matchen men lyckades kämpa sig i kapp och förbi. De två sista matcherna blev förluster mot två gävlelag, 3-13 mot ESP och 2-13 mot LBJ.

Banorna i Gävle var väldigt smala, bara 2m breda, så det blev många omkast av lillar eller i en del matcher inflyttning av lillen. Banorna är också olika. En del har mycket grus och en del lite, vilket är bra, för då får man lära sig att spela på olika underlag.

27 lag deltog i tävlingen. Förutom 018 var det bara gävlelag, som gick till A-slutspel.