Headerbild

Upsala Petanque Club till final i Svenska Cupen.

2015-10-04 i Resultat / Resultat 2015

Tävlingen spelades i Boule och Bollhallen i Gottsunda. Tyvärr var det bara tre lag anmälda, UPS, förra årets segrare 018 och LBJ från Gävle.

IMG_2323

På bilden ses de glada segrarna. Från vänster:
Sven Edlund, Inga Stenbrink, Olle Wiberg, Margareta Lind, Lars-Olof Larsson,
Birgitta Wennerberg, Gösta Persson och Bertil Pettersson.

Varje möte består av 5 matcher, 2 tripplar, varav den ena måste vara mixed och 3 dubblar, där en måste vara mixed.

Minst sex spelare måste ingå i laget, men UPS valde att ställa upp med 8 spelare, eftersom det finns så många bra spelare i vår förening.

Laget hade kommit överens om en spelordning, där alla skulle få spela tre matcher.

UPS mötte först 018.

Där vann Inga, Olle och Bertil över Siv Vedung, Sten-Åke Henriksson och Gunnar Sandberg med 13-4. Lars-Olof, Margareta och Birgitta slog Sten-Erik Lindqvist, Inga-Lill Halvarsson och Ove Johansson med 13-8.

Sven och Gösta förlorade sin dubbel mot Sten-Åke och Siv med 5-13 och Bertil och Maggan förlorade med 8-13 mot Sten-Erik och Marianne Henricsson.

Birgitta och Lars-Olof däremot vann sin dubbel mot Gunnar och Ove med 13-0.
De klarade av matchen på 4 omgångar!

Sammanlagt vann UPS tre av de fem matcherna mot 018 och således mötet med 3-2.

Nästa möte var mot LBJ.

Inga, Olle och Sven besegrade Elisabet Rilling, Rolf Cronebratt och Kenneth Andersson med 13-4, trots att Elisabet var på sitt allra värsta skjuthumör och i stort träffade med alla sina skott.

Lars-Olof, Gösta och Birgitta hade en hård match mot Rolf Raumer, Lena Gustavsson och Vivian Simpson, som de till slut vann med 13-12.

Inga och Olle var först färdiga med sin dubbel. De besegrade Rolf Raumer och Vivian Simpsson med 13-4.  Med det var mötet vunnet och laget i final.

Bertil och Maggan kämpade vidare i sin match mot Lena Gustavsson och Kenneth Andersson. De hade det motigt i början och låg under med 0-9, men lyckades vända matchen och vinna med 13-11.

Gösta och Sven överlät sin match till Birgitta och Lars-Olof, som de tyckte hade spelat så bra. Sven hade dessutom ont i en hand, eftersom han ramlat dagen innan.

Birgitta och Lars-Olof fortsatte sitt fina spel och ledde med 12-7. Tyvärr slappnade de av lite för tidigt, så att LBJ tog en sexpoängare och vann matchen.

Mötet vanns ändå av UPS med 4-1.

Matcherna mellan LBJ och 018 spelades aldrig, eftersom det redan var klart att UPS segrat.

Finalspelet går i Helsingborg den 7-8 november.