Headerbild

BOO SK vann Svenska Cupen V55 för femte året i följd.

2017-11-18 i Resultat / Resultat 2017

Vägen till årets seger var inte spikrak. BOO förlorade första mötet mot 018 med 1-3. I förlorarmatchen slog de Luleå med 3-0 och i utjämningsmatchen vann de över NOB med 3-0. Semifinalen vann de lätt med 3-0 över LBO.

Deras finalmotståndare BRO tog den korta vägen till slutspel genom att vinna i två raka möten. De slog LVÄ med 3-1 och NOB med 3-0.

I semifinalen vann de över 018 med 3-0, trots att de låg under stort i båda tripplarna till att börja med.

Finalmatchen mellan BOO och BRO var väldigt jämn och spännande. BRO tog ledningen i båda tripplarna och det såg länge ut, som om de skulle kunna slå BOO den här gången, men BOO-spelarna lyckades vända båda tripplarna och vinna med 13-12 och 13-11.

BRO var nu tvungna att vinna alla dubblarna. De vann dubbel 1 med 13-7 och ledde dubbel 2. I mixdubbeln var det svårt mot Tove Naess och Markel Sjöström, som tog ledningen direkt och aldrig släppte in BRO i matchen. Seger med 13-6 gav BOO 3-1 mot BRO och seger i Svenska Cupen för femte året i följd.

I BOO spelade: Ove Lindeberg, Janne Vejdegren, Tove Naess, Markel Sjöström, Göran Ekrot, Dag Hervieu och Dennis Landegren

BRO-s lag: Dennis Duvenfelt, Kenneth Marell, Benny Åkesson, Kerstin Hopman, Bertil Adlivankin, Pelle Wieveg,  Mats Andersson och Anne-May Moberg

Tredjeplatserna delades av O18 och LBO

018: Urban Trygg, Lars Frykberg, Maria Jadinge Trygg, Fredrik Pontén, Olle Larsson och Ola Bergkvist.

018 slog slutsegrarna BOO i första mötet med 3-1. De förlorade sedan vinnarmatchen mot La Boule d ´Or (LBO) med 2-3 och säkrade slutspelsplatsen genom seger över Lillens Vänner (LVÄ) med 3-0

I semifinalen mot Boulero började de starkt och fick stor ledning i båda tripplarna.
BRO lyckades vända i båda och vinna dem med 13-10 och 13-9. BRO vann sedan en av dubblarna och gick till final mot BOO.

LBO blev pooletta i sin pool genom två raka segrar. Luleå besegrades med 3-0 och 018 med 3-2.
I semifinalen förlorade de med 0-3 mot BOO.

LBO: Leif Jönsson, Lynn Ljungberg, Palle Olsen, Carina Jansson, Lennart Bengtsson och Clas Jansson (OBS! Det är inte säkert att namnen har kommit rätt på alla)

I år var första gången som finalspelet avgjordes som C-pool. Tidigare har det ju alltid varit gruppspel.

På grund av att det var C-pool, gick i år tre lag till semifinal från samma pool; BOO, 018 och LBO medan bara ett lag, BRO, gick vidare från den andra poolen.

Här hittar du fler bilder