Headerbild

Inga och Olle kom till kvartsfinal i C-slutspelet i Hösthelgen Öppen klass.

2018-10-01 i Resultat / Resultat 2018

Tävlingen arrangerades av 018 i Gottsundahallen. Precis som namnet säger, varade tävlingen hela helgen d.v.s. i två dagar.

På lördagen spelades 6 tidsbegränsade omgångar Monrad.  Därifrån gick de 16 bästa till A-slutspel, placering 17 till 32 till B, 33-48 gick till C och resten gick till D-slutspel.

Slutspelet, som spelades på söndagen, avgjordes som gruppspel. Det var 4 grupper i varje slutspel utom i D, där 9 lag var uppdelade i två grupper.

Från grupperna gick de 2 bästa lagen till kvartsfinal.

UPC ställde upp med två dubblar Inga Stenbrink och Olle Wiberg och Lars-Gunnar Medin och Gun-Britt Söderlund.  Heintz Lillbäck spelade med sin bror Håkan Harritz från Uddevalla.

Lördagen, monrad

Efter monradspelet låg Inga och Olle på plats 35 med 6 poäng och -9 och Heintz och Håkan på plats 36 med 6 poäng och -25. Dessa dubblar gick till C-slutspel.

Lars-Gunnar och Gun-Britt låg på plats 53 med 2 poäng och -28 i klotdiff. De gick till D-slutspel

Inga och Olle började med två storförluster. Först förlorade de med 2-13 mot Ulla Wahlstedt och Jan Östgren från BOO och i andra matchen mot Roger Andersson och Ulf Söderström LBJ med 1-13.

Eftersom båda spelat ganska dåligt i de här matcherna, beslöt de att byta uppgifter nästa match. Olle blev läggare och Inga skytt. Det fungerade mycket bättre. Olle la väldigt bra och Inga träffade de flesta skotten.

Det blev tre raka segrar. Moa Kallionpää och Cattis Gustafsson AOB besegrades med 13-7, Heintz Lillbäck och Håkan Harritz MXD med 13-4 och Jenny och Emeli Hamberg BOO med 10-4.
Sista matchen blev förlust med 4-11 mot Per Eriksson och Susanne Wahlberg BRO.

Heintz med sin bror Håkan vann första matchen mot Björn Knösch och Mats Wahlström BBF med 9-4, förlorade sedan tre matcher i följd,  först mot ett mixedlag från 018 och Sumpan, Jean-Pierre Dignac och YacoubRamdane, med 3-13 och därefter med 0-13 mot ett okänt lag.
Sista förlusten var mot Inga och Olle med 4-13.

De två sista matcherna blev segrar. Lars-Gunnar Medin och Gun-Britt Söderlund slogs med 8-7 och Uno Askmarken och Lena Sjunnesson AOB med 13-11

Lars-Gunnar och Gun-Britt hade en tung dag. De förlorade de två första matcherna med 3-13 mot Iwona och Leif Eriksson BRO och mot Bengt och Christina Berglund FPS med 0-13.
Efter detta fick de en w.o.-seger med 13-7.

De två följande matcherna förlorade de mot Bertil Jacobsson och Bernt Rudolf AOB med 3-13 och Heintz och Håkan med 7-8.
Sista matchen mot Moa Kallionpää och Cattis Gustafsson AOB spelade de oavgjort 11-11.

Söndag, gruppspel

Inga och Olle vann första matchen mot Lasse Isaksson AIK och José Tan Marti  WAS  med 13-3 efter mycket bra spel av båda. På söndagen hade de bytt tillbaka sina uppgifter. Olle var skytt och Inga läggare, vilket fungerade väldigt bra.

Andra matchen mot Anne-Maj Moberg och Helene Palovaara Di Tella BRO blev en lång rysare, där båda lagen spelade väldigt bra. Inga och Olle ledde matchen ända till 12-11. Då lyckades BRO-damerna avgöra genom att ta de två poäng de behövde.

Matchen tog drygt två timmar. Klockan var över 13, när den var klar. Matpausen var inte förrän gruppspelet var avslutat.

Inga och Olle var både trötta och hungriga men måste ändå spela den sista gruppmatchen.

Rolf Gedeborg från 018 spelade med sin bror Jan från Luleå. De hade förlorat båda sina gruppmatcher tidigare på dagen. Inga och Olle kände att de måste slå dem för att gå vidare till kvartsfinal.

De båda bröderna spelade dock väldigt bra. Rolf la på lillen hela tiden och broder Jan sköt bort allt, som Inga och Olle la in. Snart låg UPS-spelarna under med 0-11.

De lyckades ändå få igång sitt spel till slut och tog 6 poäng, innan Rolf och Jan kunde få sina två sista poäng och vinna matchen.

De 6 poängen var viktiga. Gruppen vanns av BRO-damerna, som vann alla sina matcher. De övriga lagen slog varandra och stannade på 1 seger var. AIK/WAS slog 018/LUL, som slog UPS, som slog AIK/WAS.

När kllotdiffen räknades visade det sig att Inga och Olle hade den bästa klotdiffen och gick vidare till kvartsfinal.

Lars-Gunnar och Gun-Britt spelade D-slutspel. De förlorade mot Fredrik Andersson och Lotta Wiberg med 0-13, mot Ove Johansson och Anna-Kristina Lindevall med 7-13 och till sist mot Björn Knösch och Mats Wahlström med 11-13.

Inte heller Heintz och Håkan gick vidare till kvartsfinal

Slutspel

I kvartsfinalen fick Inga och Olle möta de blivande slutsegrarna i C Tomas Ruud och Olle Larsson 018.

De förvånade med sin laguppställning. Tomas, som vanligtvis är skytt och som på uppvärmningen träffat direktskott hela tiden, var läggare och Olle Larsson, som är en väldigt duktig läggare, var skytt.

Den här dagen var det helt rätt. Tomas la bra och Olle Larsson inte bara sköt bort UPS-spelarnas klot. Han gjorde carreau på de flesta också.

Det blev förlust med 4-13 för Inga och Olle.

I finalen slog sedan Tomas och Olle BRO-damerna från Ingas och Olles grupp, Det var en lång och jämn kamp.

Det var många elitspelare som deltog i tävlingen och flera av dem överlevde inte gruppspelet, utan blev utslagna. Även landslagsspelare från Norge deltog.

2018-09-22Hösthelgen (018)
Öppen Dubbel Monrad (R)   Antal lag 57
Tävlingsledare: Kjell Andersson Huvuddomare: Stefan Berndtsson

Placering

Förnamn

Efternamn

Licensnr

Klubb

1

Roger

Gerdvall

20515

SÖR

1

Ivar

Liljegren

25946

SCP

2

Mikael

Bartoft

29361

AOB

2

Lucas

Rudin

30284

SÖR

3

Gabriel

Bel-Lafkih

 

Norge

3

Vebjörn

Björkås

 

Norge

3

Leo

Brood Björk

17085

SÖR

3

Mats

Hamberg

17153

BOO

5

Tanja

Westin

30935

AIK

5

Chai

Kedeskog

20034

BRO

5

Maria

Zani

23938

BOO

5

Jens

Terestchenko

12393

BOO

5

Oskar

Augustsson

23629

SÖR

5

Max

Carlström

 

Norge

5

Adam

Nilsson

24333

SÖR

5

Martin

Skärbäck

13285

SÖR