Headerbild

UPS framgångar i Lag-DM Öppen och Dam

2021-10-29 i Allmänt

Upsala Petanque Club tog tre tredjeplatser på Lag-DM Öppen (1st.) och båda i Dam.

 UPC arrangerade både Lag-DM Öppen och Dam i Fyrislundshallen. På lördagen avgjordes öppen klass och på söndagen spelades damklassen.  8 lag deltog båda dagarna.

Lördagen började illa. Dörren till hallen hade gått i baklås, så att det inte gick att komma in. Efter ett tag löste det sig i alla fall och kioskpersonalen Gun-Britt, Lars-Gunnar och Birgitta fick sätta full fart med att bre smörgåsar och koka kaffe. Öppen klass är alltid hungriga och de goda smörgåsarna försvann fort.

Öppen klass

Organisationen var gruppspel, två grupper med 4 lag i varje. De två bästa i varje grupp gick till semifinal.

UPS ställde upp med två lag. I det ena laget spelade vår yngsta medlem Joy Emretson Ström tillsammans med  Caj Ström, Karita Ström och Åke Lundqvist.

De vann sitt första möte mot Örsundsbro med 13-10 och 13-2. Sedan blev det lite svårare. I deras grupp fanns både slutsegrana LBJ och tvåorna 018. UPS kom trea i sin grupp. LBJ vann gruppen före 018.

Mycket roligt var det att se blott 13-åriga Joy spela. Hon koncentrerar sig och lägger oftast väldigt bra. Det var en utmärkt debut för henne.

imagedyf5.png

Treorna Ned, Lena, Affe och Olle

Vårt andra lag bestod av Ned Carter, Lena Eriksson, Affe Eriksson och Olle Wiberg. De började också mot ett lag från Örsundsbro, som de besegrade med 13-7 och 13-4. I andra mötet slog de LBJ-s andra lag Håkan Hjort, Rolf Raumer, Karl-Gustav Lindblom och Tobbe Ström med 13-4 och 13-9. Mot Svärdsjö blev det förlust med 4-13 och 3-13.

Med sina två segrar blev UPS tvåa i gruppen efter Svärdsjö och gick därmed till semifinal. Där fick de möta slutsegrarna LBJ. De blev för svåra. Förlust med 1-13 och 2-13.

Det var ändå starkt av vårt lag att bli trea i öppen klass. 

I den andra semifinalen vann SVÄ och 018 en match var, 1-1, och de fick därför spela en särskiljningsmatch. Denna spelas till 7 poäng, men är tidsbegränsad till 20 minuter. 018 vann den med 7-0 och gick till final.

imagewfbfh.png

Den andra trean Svärdsjö: Niklas Grimstedt, Per Davidsson, Henry Steffensen, Mats Gelin

Finalen mellan 018 och LBJ var spännande och välspelad. Till slut vann LBJ med 13-9 och 13-10.

På bilden nedan: 018-s lag: Emil Andersson, Tomas Ruudh, Anne-Catrine Stubbendorff och Jakob Stubbendorff.

image8rfoi.png

Det segrande laget från LBJ imponerade stort. De vann alla sina matcher. Gruppspelet vann de med 6 poäng och+ 46 i klotdiff.

image3rbf8.png

Segrarna från LBJ: Roger Andersson, Kent Wilhelmsson, Ulf Söderström, Torbjörn Andelius

Lag-DM Dam

 Även i Dam-tävlingen ställde Upsala Petanque Club upp med 2 lag. Båda lagen vann sina grupper, men det var jämnt och spännande.

imageevgp5.png

Gun-Britt Söderlund, Birgitta Wennerberg, Maggi Lindén och Margareta Lind spelade i grupp 1.

De vann sin grupp med 5 poäng och+42 i klotdiff. De förlorade bara en match i gruppspelet och det var mot slutsegrarna LBJ, som blev tvåa i deras grupp med 4 poäng +12.

I semifinalen förlorade de mot Malmköpings starka lag. Gun-Britt och Maggan var väldigt nära att slå sin dubbel. De förlorade med 12-13. Maggi och Birgitta förlorade mot den starkaste dubbeln i MAL, Kerstin och Gunilla Ahlbin , med 7-13

I den andra gruppen var det desto jämnare. Vilka två lag, som skulle gå till semifinal avgjordes i den allra sista gruppspelsmatchen mellan 018 och Malmköping.

Att UPS lag skulle gå vidare var klart efter att de spelat klart sitt gruppspel.

De hade 4 poäng och +21 i klotdiff, vilket inget av de andra lagen skulle kunna få.

imagel4n9s.pngLena Eriksson, Karin Granberg, Inga Stenbrink, Maj Strömberg

Efter 2 omgångar i gruppspelet hade både UPS och 018 två oavgjorda matcher d.v.s.2 poäng. Malmköping hade slagit Flen och spelat oavgjort mot UPS. De hade 3 poäng.

Flen hade 1 poäng efter oavgjort mot 018.

Det gällde att vinna sista mötet. UPS slog ganska lätt Flen med 13-6 i båda dubblarna och kunde sitta och titta på när 018 och Malmköping kämpade om den andra slutspelsmatchen.

018 måste vinna båda dubblarna, medan det räckte med oavgjort för Malmköping.

Ingalill Halvarsson och Carina Mård i 018, som spelat väldigt bra hela dagen, slog Kerstin och Gunilla Ahlbin med 13-9. I den andra och helt avgörande dubbeln ledde 018 ganska länge, men Vivian Berglund och Tuulikki Luoma lyckades vända matchen och vinna med 13-11. 018 var därmed utslagna.

UPS fick spela semifinal mot LBJ. Lena Eriksson och Karin Granberg, som spelat väldigt bra hela dagen och vunnit sina gruppspelsmatcher med 13-3, 13-2 och 13-6, vann också mot sina semifinalmotståndare i LBJ med 13-4. Inga och Maj förlorade mot Lena Stenbeck och Elisabet Rilling med 8-13.

Särskiljningsmatch måste spelas. Lena och Karin ställde upp mot Lena Stenbeck och Elisabet Rilling. LBJ vann skiljematchen lite turaktigt med 5-3 och UPS-damerna fick nöja sig med en tredjeplats

Finalen mellan Malmköping och LBJ blev spännande.

Lena Stenbeck och Elisabet Rilling i LBJ slog Kerstin och Gunilla Ahlbin, MAL i dubbel 1 med 13-7. Den andra dubbeln vann Vivian Berglund och Tuulikki Luoma MAL över Lena Gustavsson och Lena Jervill, LBJ, med 13-4. 1-1

I särskiljningsmatchen vann Lena Stenbeck och Elisabet Rilling LBJ åter igen över Kerstin och Gunilla Ahlbin med 6-3

På bilden nedan övervakar Ronny skiljematchen i finalspelet.

imagegvijt.png

 

imagex304m.png

Segrarna från LBJ: Bettan Jonsson, Lena Stenbeck, Lena Gustavsson, Lena Jervill, Elisabet Rilling

imagepf4zw.png

Tvåorna Kerstin Ahlbin, Tuulikki Luoma, Anne Maith Persson, Gunilla Ahlbin, Vivian Berglund

Ned Carter var tävlingsledare för första gången och den sysslan skötte han med den äran. Ronny Eriksson var domare, Nanna, Håkan och Lars-Gunnar skötte kiosken. Ronny såg också till att vi kunde komma in i hallen. Låsanordningen fungerade fortfarande inte.

image6nm8d.png

På bilden sitter Ned i sekretariatet och några av våra damer studerar de tagna korten på pristagare. De två mindre pokalerna på bordet står nu i vårt prisskåp tillsammans med en likadan pokal fast blå, som det öppna laget erövrade dagen innan.

imagey9qvb.png

Här har Olle fotograferat åskådarläktaren. Som synes är det glada miner. Alla tyckte att det varit en rolig dag.